MaRud v kuchyni #6 – Masová sekaná

Zjistili jsme, že nás baví vařit. Tak zkusíme pár receptů, třeba vás to bude bavit.

Díky za podporu.

Kanál MaRud v kuchyni: https://www.youtube.com/playlist?list=PL9pbmJeTmD-lBjrEELhCVS1EXP0nqg5NV Kanál MaRud na cestách: https://www.youtube.com/playlist?list=PL9pbmJeTmD-kWHkS18hcs8AdJRXWmSiUx Kanál MaRud Games: https://www.youtube.com/playlist?list=PL9pbmJeTmD-kqOL8Oxe5NPe8YVHorz-c9

Recept na cca 6-10 porcí:

Náklady na suroviny cca 180Kč.

Budeš potřebovat 1kg mletého masa (použili jsme hovězí, ale běžné je napůl hovězí a vepřové), 2-3 rohlíky, mléko, 3 střední cibule, 2 stroužky česneku, 3-4 vejce, sůl, pepř, majoránku. Strouhánku na zahuštění, sádlo na vymazání pekáče, 200ml vody na podlití (nebo pivo, víno,…) a jeden bílek na potření. Rozhodli jsme se přidat i najemnno nastrouhanou mrkev (2ks), protože ji máme rádi a bomba. Někdo dává i celer, ale my ho moc nemusíme. Jako přílohu doporučujeme brambory, nebo bramborovou kaši. S bramborovým salátem je to takové moc “krkavé”. V míse si smícháš suroviny a přisypeš strouhánku, pokud je třeba. Pěkně ručně prohněteš a naskládáš 3 bochánky do sádlem vymazaného pekáče. Podleješ vodou a potřeš bílkem. A šup s tím do trouby na 75 minut při 170-180°C v nepřikrytém pekáči. Po dobu pečení je dobré 3-4x polít výpekem. No a pak dej vařit brambory jako přílohu. Moc dobré.